Home

Individuele crematie

Bij een individuele crematie wordt uw huisdier apart gecremeerd. De crematie vindt in principe plaats binnen 2 werkdagen na aankomst op het uitvaartcentrum. De asresten ontvangt u in een bamboe etui of strooikoker, samen met een officieel crematiecertificaat. Wilt u de as bewaren in een mooie urn of een as-sieraad, dan helpen wij u graag een keuze te maken uit ons assortiment. Per post ontvangt u een persoonlijk bericht met de datum en het tijdstip waarop de crematie heeft plaatsgevonden.

Wanneer de asresten voor u klaarstaan nemen wij contact met u op en kunt u de as komen ophalen bij het uitvaartcentrum. Wij kunnen deze ook kosteloos op een later tijdstip bezorgen bij uw dierenarts. Wilt u geen asresten terugontvangen, dan verstrooien wij deze over één van onze strooivelden.

Bij het dierencrematorium in Smilde, waar de crematie wordt uitgevoerd, is het mogelijk een individuele crematie bij te wonen. De afspraak hiervoor moet wel minimaal één dag van te voren worden gemaakt. Wij reserveren dan ook de crematieruimte voor u. Aan het bijwonen van de crematie zijn wel extra kosten verbonden.